Kol Germe
Sarkmış ve gevşemiş kollar orta yaşı geçmiş kişilerin genelikle en çok mutsuzluk yaşadığı bölgelerden birisidir. Özellikle yaz aylarında kolsuz kıyafetler giyildiğinde bu sorun daha belirgin hale gelmektedir.. Düzenli spor, cilt bakımı ve kilo kontrolü bile kollardaki yaşlanmayı durdurmaya ne yazık ki yetmeyebilir. Kollarındaki gevşeme ve sarkmadan çok rahatsız olan hastalara kol germe işlemi yapılabilir.

Kol Germe nedir?
Kol Germe özellikle kadınlarda dirsek üstünde oluşan gevşeme ve deri fazlalığını gidermeye yönelik bir cerrahi işlemdir. Ameliyatta amaç kolu sadece inceltmek değil, aynı zamanda daha gergin bir hale getirmektir.
Kol Germe ameliyatları kimlere yapılır?
Kol Germe ameliyatları genellikle fiziki açıdan bu bölgede rahatsızlık duyan 40 yaş üstü kişilere yapılır. Özellikle kilo alıp vermeler sonrasında dirsek üstünde oluşan gevşeme artar. Bazı cilt tipleri gevşemeye eğilimlidir. Bu tip hastalarda sorun daha erken yaşlarda ortaya çıkabilir.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?
Kol germe ameliyatı sedasyon destekli lokal anestezi altında ya da genel anestezi ile yapılmaktadır. Sarkmış olan fazla deri ve deri altı yağ dokusu alınarak çıkartılır. Kesi kolun iç ya da alt kısmında kola parelel bir şekilde yapılarak kesi izi saklanmaya çalışılır. Zamanla kesi izleri solgunlaşıp kaybolacaktır. Operasyon ortalama 1,5-2 saat sürmektedir. Operasyon sonrası baskılı pansuman yapılmaktadır. Genellikle dren koymaya ihtiyaç duyulmaz ancak ihtiyaç halinde küçük birer dren koyulursa 2 gün sonra o drenler alınır. Dikişler cilt altında ve eriyen materyalden olduğundan, alınmasına gerek yoktur.
Kol Germe Hakkında Sık Sorulan Sorular
Kol Germe operasyonu sonrası, üst koldaki gevşeme giderilir ancak koltuk altından dirseğe doğru uzanan ve kolun iç tarafında kalan ince bir iz görünür. İz erken dönemlerde kızarık ve kabarık olabilir ama genellikle 6. aydan sonra silikleşmeye ve belirsizleşmeye başlar. Yine de hastanın cilt yapısın bağlı olarak belirgin izler kalabilir, bu tür durumlarda lazerle ya da çeşitli enjeksiyonlarla iz görüntü açısından daha iyi koşullara getirilebilir, ancak tamamen yok edilmesi mümkün değildir.
Kol germe ameliyatları ağrılı değildir.
Kol germe ameliyatlarından iz dışında en büyük sorun, yetersiz sıkılaşma, kontur düzensizliği ve aşırı kabarık iz gelişimidir (Keloid).
Germe işlemi sonrasında yaşlanma süreci devam eder ve kollarda bir miktar gevşeme olur. Kilo alıp vermeler bu süreci hızlandırabilir. Ancak hiçbir zaman ilk haline geri dönmez. Hastaların cerrahi ile alınan sonucu koruyabilmek için kilolarına dikkat etmeleri, düzenli spor ve cilt bakımı yaptırmaları önemlidir.
Kol Germe Hakkında Hasta Yorumları

Mr. Orion
Makalelerimiz

Tamponsuz Burun Estetiği Hakkında
Burun Estetiği ameliyatlarından sonra kişilerin en çok korktuğu ve çekindiği iki husus ameliyat sonrası yüzümde çok morluk olur mu ? Burun...

Estetik Burun Ameliyatı Nedir?
Estetik burun amaliyatı (EBA) ne demektir? EBA burunun fonksiyonlarını koruyan, daha iyi nefes aldıran, ameliyat olduğu belli olmayan ve yüzünüze...

Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gereken Tüm Doğru ve Yanlışlar
Burun estetiği hakkında insanların düşündükleri veya internette araştırdıkları en genel sorular, doğrular ve yanlışlar aşağıdaki söyleşide Özel Mediface Tıp Merkezi...